VABALOG

Illarionovi tuleproov

Eelmise aasta novembri ühes postituses käsitlesin Kyoto protokolli ja viitasin Putini majandusnõuniku, Andrei Illarionovi, sõnavõtule. Mõnevõrra üllatavalt tuli aga postitusele ka üks kriitiline kommentaar:

Kurb küll, kuid üha hullemaks läheb – vene poliitikud tuuakse kaitsma demokraatliku maailma huve!

Kas lugupeetud blogger ikka teab, mis mees see Illarionov (blogis oli nimi valesti) ikka on? Loomulikult ei tea -tegelikult teab autor ainult üht selle kameeleoni artiklit, seda, mis oli USA lehes -no kus siis veel!

Sellest, mis mees ta on võiks pisut uurida näiteks netist! kuidas oleks? Võtsin vaevaks õige pisut uurida ja kohe pärlid sadasid ja tuli ka selgust, et mis “põhimõtete” mees ta on:

“We want to be a responsible member of the world community,” says Illarionov. “That is why we’re pumping more oil.”

No kas on veel küsimusi, et kelle huve see mees esindab? Igaks juhuks annan väikese vihje, et ülemaailmsed huvid need nüüd küll ei ole.

, millele vastasin:

Huvitav artikkel, kuid see, et mees on venelane, ei tähenda, et ta valetakse või tema seisukoht oleks vale.

Nüüdseks on siis selgunud, mis mees see Illarionov tegelikult on ja seda võib lugeda nii International Herald Tribune’ist:

At a press conference on Dec. 28, Andrei Illarionov, a respected economist and Kremlin insider, declared that the government’s “utterly incompetent interference” in the economy was dragging Russia dangerously backward. He branded the dismantling of the oil giant Yukos as “the swindle of the year.” He said eliminating elected governors across Russia was a road to stagnation, and he ridiculed the Kremlin’s meddling in the Ukrainian election.

kui ka kohalikust Päevalehest:

Läinud nädalal andis Illarionov pika pressikonverentsi ja raadiointervjuu, milles hindas olukorda riigis üsna karmilt. Tema sõnul on Venemaa valel kursil ja hakkab muutuma kolmanda maailma maaks. Valitsus tegutseb Illarionovi arvates meelevaldselt, Kreml püüab meediat vaigistada. Kriitikat sai naftafirma Jukose hävitamine ja poliitilise võimu tsentraliseerimine, samuti välispoliitika. Näiteks Jukose peamise tootmisüksuse Juganskneftegazi sundmüüki nimetas ta aasta pettuseks.

Ei olegi vist päris nii jube mees või kuidas?


Categorised as: ...


One Comment

  1. Paul ütleb:

    Nojah, naeruväärt! Kui keegi suvatseb Kremlit kritiseerida, siis on kohe õige mees!? Ega ei ole ikka küll nii! Illarionov on minu arvates poliitiline mängur, kes püüab leida oma nishi. Tagasihoidlik Kremli kriitika kuulub aga mängu juurde.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga