VABALOG

iPad kui hariduse tulevik?

Minu reaktsioon sarnanes pigem Roonemaa omaga – kena mänguasi, kuid milleks ta hea on – kuid mõned on siiski huvitavaid täheldusi teinud:

Sülearvuti on mul niigi kaasas, telefon ka. Sülearvutiks on iPad liiga väike, ebamugav ja lihtsakoeline. Telefoniks aga liiga suur.

Henrik Roonemaa, Päevalehele.

In the longer run the iPad will compete with your university, or in some ways enhance your university. It will offer homework services and instructional videos and courses, none of which can work well on the current iPhone or Kindle. The device also seems to allow for collaborative use.

Tyler Cowen, Marginal Revolution’is.

The iPad makes it possible to replace static images with interactive puzzles that MacInnis says burn important concepts in to students’ brains better and longer. He showed me a demo learning module that explained the biological concept of cellular mitosis. It starts with a real microscope image of a cell. A caption, simultaneously spoken by a voiceover (They call this karaoke mode. It turns out to help memory better than either text or speech by itself) instructs me to tap the cells nucleus three times to simulate its breakdown. Further steps in the mitosis process require me to pinch, drag or swipe components in the cell after identifying them. When I’m done, I have a memory of having walked through the process physically, rather than just scanning an illustration with my eyes.

.   .   .

Besides the interactive color format, Inkling’s technology goes beyond the Kindle and other readers by making it possible to hop around a book, to hand out individual chapters as assignments, and to take notes in highlighter yellow right on the text. The notes are sharable among a social network of students and instructor.

Matt MacInnis, VentureBeat’ile.

Mida rohkem sellele mõelda, seda veenvam see tundub.


Categorised as: ...


3 kommentaari

  1. PaulV ütleb:

    Ma siiski arvan, et tegu on revolutsioonilise tootega. Tablet on tulevik aga iPad 1.0 ei ole selle kõige parem versioon. Kindlasti hakkab ta võistlema mõnede inimeste jaoks laptopiga. Peamiselt neile kes kasutavad laptopi interneti kasutamiseks. Lisaks on ta suurepärane seade fotode vaatamiseks/näitamiseks – väga sobiv albumit asendama.

    Ennustan, et selle seade ostjate hulgas saab olema rohkem naisi kui teiste i-toodete hulgas.

  2. Jaan ütleb:

    Huvitav on see, et nii paljud juba teavad kommenteerida ja iPadi maha teha, kuigi pole seda oma silmaga näinud ega oma käega katsunud. Jobs ei väsinud rõhutamast oma ettekandes, et seda peab ise käes hoidma ja proovima, et tõeliselt aru saada kui hea toode see on. Ma usun, et nii mõnigi kriitik sööb ise oma sõnad peale seda, kui on seda reaalselt kasutada saanud… ja seejärel omale koju soetanud.

    IMHO on tegemist revolutsioonilise seadmega. Varem või hiljem vedeleb selline asi igas kodus (kui mitte igas toas) kusagil laua või diivani serval. Esimese iPodi kohta oli ka palju kriitikat… aga nüüd ei kahtle keegi, et see oli üks Apple’i õigemaid otsuseid. Eks näis, mida kriitikud 5 a. pärast iPadi kohta ütleva. Isiklikult tahaks, et ta oleks meile ka siin Eestis veidi taskukohasem… ja no miks ei võinud talle kaamerat külge panna??? Tegu on ju ideaalse videokonverentsi seadmega… ju see on tuleviku muusika.

  3. […] Steve Jobs iPad’i tutvustas, siis esmamulje jättis natuke skeptiliseks. Samas tõin juba siis välja, et potentsiaali asjal on ning nagu Jaan kommentaarides kirjutas: Jobs ei väsinud rõhutamast oma […]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga