VABALOG

"Heaoluriigi" majanduspoliitika mõju Rootsi majanduskasvule

Minu jaoks üks kõige väärtuslikumaid asju Lundis õppimise juures on ligipääs rahvusvahelistele teadusartikite andmebaasidele, mida ülikool tudengitele võimaldab.

Tuhanded ja tuhanded artiklid, mis kõik saadaval tasuta – ammendamatu ressurss.

Kuna Rootsi majandusest on Vabalogis juba päris palju juttu olnud, siis panen ka siia üles zip faili, kust võib leida 6 teadusartiklit, mis kirjutatud 5 aasta jooksul ning koos moodustavad debati Rootsi majanduse käekäigust alates 1960.ndatest ja “heaoluriigi” poliitika mõjudest majanduskasvule.

Kes ja mida pooldab (kumbki pool saab sõna 3 artiklis) jätan huvitunud lugejate uurida. Enda poolt lisaksin veel vaid niipalju, et debat annab hea ettekujutus sellest, kui olulist rolli mängib statistika tõlgendamine majandusteaduses ja millised metodoloogilised probleemid vahel esile kerkivad kui tekib kahtlus, et enam ei tegeleta teaduse vaid poliitika kujundamisega.

“Rootsi mudeli” debatt – Henrekson, Korpi, Lindbeck (ZIP ja seal 6 PDF’i)

Muide, kas keegi teab kuidas on Eesti ülikoolides lood ligipääsuga rahvusvahelistele teadusajakirjade elektroonilistele versioonidele?


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga