VABALOG

Kas tehnoloogia valitsemine või haldus TTÜ’s?

Homme saab täis esimene kuu sellest, mil Tehnika Ülikool on vastu võtnud avaldusi uude rahvusvahelisse magistriprogrammi Technology Governance. Ma ei tea, kas programmil üldse eesti keelset nime ongi, kuid esialgu midagi tabavamat kui tehnoloogia valitsemine või haldus ei ole leidnud. Lühikirjeldus programmi leheküljelt:

Our one-year Masters program in Technology Governance is a technology-focused special graduate degree that could be placed in such areas as Innovation Policy, Industrial Policy and Development Economics as a realistic alternative to mainstream (“Standard Textbook”) Economics. Our curriculum includes the theory of uneven development and the history of economic policy. In that sense, this is the international Innovation Policy and High-Tech program with a solid foundation in history and theory, embedded in an exciting environment, that so many students and scholars were always looking for yet could not find!

Programm on rahvusvaheline ehk õppetöö toimub inglise keeles ning mitmed õppejõud on samuti välismaalased. Tõenäoliselt tuntuim nimi õppejõudude seas on Carlota Perez, kes on innovatsiooni uurijate ringkonnas lugupeetud ja tunnustatud. Perez on koostööd teinud mitmete innovatsiooni valdkonna hiidudega, kellest mitmed on ka programmi nõukogus sealhulgas Christopher Freeman ja Richard Nelson.

Õppejõudude seast võib leida ka rida eestlasi, kes on innovatsioon Eestis ja Balti regioonis viimase 5-10 aasta jooksul usinalt uurinud – Tarmo Kalvet ja Rainer Kattel.

Programm on tasuline, kuid tõenäoliselt ei ole võimalik Eestis 2750 euro eest kuskil mujal saada programmi, mis tuleb tõenäoliselt üpris rahvusvaheline ning kus on võimalik suurema vaevata sõlmida kontakte tunnustatud uurijate ja teadlastega.

Ma loodan, et programmi tuleb tihe konkurents ja ka mõned eestlased sinna satuvad. Kellel vähegi huvi soovitan proovida, kuigi programm on minu maitse jaoks natuke liiga avaliku halduse keskne.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga