VABALOG

SITRA probleemidest innovatsiooni rahastamisel

Täna viibisin ühel seminaril, kus vahetasime kogemusi Soome inkubaatorite esindajatega. Meie seminari veab professor Mika Gabrielson Helsingi Business Schoolist, kes muu hulgas tõi välja ühe huvitava SITRA probleemi. Nimelt on SITRA finantseerinud mitmeid biotehnoloogia ettevõtteid, kuid siiani märkimisväärsete tulemusteta.

Mingit erilist probleemi nagu ei olekski, kuid SITRA on läbi mitme rahastamisvooru sidunud ennast biotehnoloogia firamdega, mis kinnitavad, et natuke arendustööd veel ja kohe hakkavad tulema ka reaalsed tooted ja tulemused. Ainult raha oleks juurde vaja. Nii ongi SITRA sattumas neetud ringi, kus ühelt poolt on surve arendustööd finantseerida ja tulemusi näidata ning juba investeeritud summasid mitte maha kanda, teiselt poolt pole aga mingit kindlust, et suudetakse midagi ka pärast mitut täiendavat finantseerimisvooru näidata.

Kerkib üles huvitav küsimus, kas SITRA suudab loobuda märkimisväärsete tulemusteta biotehnoloogia ettevõtete finantseerimisest? Millised on ajendid otsustajatel?

Minu sisetunne ütleb, et teiste raha jagades on finantseerimisest keelduda märksa keerulisem, kui näiteks oma raha oleks mängus.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga