VABALOG

Pilte, pilte ja liikuvaid pilte – huvitavat vaatamist

1. Eelnev pilt on eskiislahendus ja kontseptsioon esimesele eralende võimaldavale kosmodroomile, mis plaanis rajada New Mexico’sse. Täiendavaid pilte esialgsest lahendusest võib leida Spaceport America kodulehelt, kust on pärit ka ülal olev pilt.

2. David Neff on pildistanud kuule tabamas roosi, pliiatseid, pirne ja isegi saja dollarist. Haruldane ja nähtamatu kipub ka ilus olema.

3. Guardian vahendab fotosid tubadest, kus kirjutavad Inglismaa mõned tuntuimad kirjanikud – koos kirjanik endi väikese selgitusega. Üllatavaltki huvitav.

4. YouTube’ist võib leida ka ajaloolise väärtusega huvitavaid klippe. Hiljuti sattusin Stanley Milgram’i poolt 1960ndate alguses korraldatud kuuletumiseksperimentidele, mille käigus pidid eksperimendis osalejad kuuletuma autoriteetidele, kes andis neile ülesandeid, mis olid vastuolus nende südametunnistusega – sisuliselt andma elektrishokke inimestele, keda nad ei tundnud. Wikipedia valgustab selle hämmastavalt kütkestav eksperimendi tagatausta ja tulemusi.

5. Kui jutt juba eksperimentidele läks, siis selle postituse lõpetuseks pakun välja kõigi aegade 20 kõige veidramat eksperimenti (piltidega) nagu nad on kirja pannud Pettuste Muuseum. Teiste eksperimentide hulgas on ära toodud ka Milgrami kuuletumiseksperiment, kuid nõrganärvilistel hoiatuseks, et kui kahe peaga koera loomine või koera pea elus hoidmine ilma kehata teid häirivad, siis ei ole mõtet edasi lugeda.


Categorised as: Määratlemata


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga