VABALOG

Mis on ühist Jaan Õmblusel ja Robert Mugabel?

Kui mõned päevad tagasi ilmus Postimehe vahel Keskerakonna huumorileht (tõsiselt ei ole ju seda võimalik võtta!), siis sain ühelt healt sõbralt kirja, mille kohaselt meenutasid mitmed ettepanekud juba Zimbabwes kehtivat korda. Kahjuks on Zimbabwes kehtival korral väga ebasoodsad tulemused riigi elanikele, kellest 85% on töötud ja kes peavad nüüd võitlema inflatsiooniga, mis ületab igasuguseid kaine mõistuse piire.

Täna ilmus Äripäevas Jaan Õmblusest – üks Keskerakonna huumorilehe peamisi autoreid – väike profiillugu, kust selgub muu hulgas, et Õmblus on Tartus majandusteadust õppinud. Võiks ju arvata, et majandusteadusega tuttav inimene teadlikult selliseid absurdsusi kirja ja ei pane, kuid samas kurdab ka Õmblus ise, et peale Keskerakonna ei näi tema saatus kedagi huvitavat. Kahjuks on aga Õmblusel olnud üpris puudulikud eeskujud:

Viljandi Paalalinna Gümnaasiumi poisina oli Õmblus Sädeme korrespondent, kes tegi 13aastaselt tuukrieksami ja kirjutas juba koolipõlves Tartu Ülikooli professorile Janno Reiljanile oma huvist majanduse vastu.

Oh boy.

Janno Reiljan ei ole nüüd küll see inimene, kelle poole peaks mingit sügavamat mõistmist otsides pöörduma, kuid eks need ettepanekud ole sellised tagurlikult kõiketeadvad. See, et inimesel on magister majandusteaduses ei tähenda veel midagi. Nii on ka Robert Mugabel kraad majandusteaduses:

Born at a Jesuit mission in Kutama, in Mashonaland, northwest of Harare in the then British colony of Southern Rhodesia, Mugabe was a member of the Shona people. He was raised as a Roman Catholic and was educated at mission schools and Fort Hare University, South Africa. He also obtained a degree in economics from the University of London, by correspondence.

Kraad ei tähenda aga veel seda, et inimesele suurt midagi kohale jõudis nagu Mugabe on selgelt mõista andnud.

Keskerakonna huumorileht võiks järgmises numbris avada ka natuke nende ettepanekute tagajärgi, muidu teevad seda teised nende eest ja siis võib jääda mulje, et Eesti üks suuremaid erakondi pakub patsiendile ravi, mis on hullem kui haigus – amputeerimissaagi kerge päikesepõletuse raviks. 


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga