VABALOG

Mis toimub Iraanis?

Ma ei pööranud esialgu Iraani presidendivalimistele erilist tähelepanu, kuid Ahmadinejad näib olevat hakkama saanud vägagi suurejoonelise pettusega, mis on lõpuks rahva tänavale ajanud. Midagi sarnast toimus ka mõned aastad tagasi, kuid kõik märgid viitavad sellele, et praegu ületatakse piire ja astutakse samme, mida summutada ei ole võimalik.

Kas 2009. aasta on Iraani aasta? Majandussanktsioonidest ja tuumarelva ambitsioonidest vaba, 70 miljoni üpris noore elanikuga riik võiks nii mõndagi head tulevikult loota. Teema väärib jälgimist.

Tagatausta ja vahendatud uudiseid pakub Teheran Bureau. Andrew Sullivan jälgib samuti aktiivselt toimuvat ja agregeerib huvitavamaid “twiite” ja postitusi. Mina hakkasin sügavamat huvi tundma pärast Daniel Drezneri postitust, kus tuleb juttu ka Venemaa rollist toimuvas. Valimistulemuste võltsimises veensid aga argumendid Teheran Bureau artiklis.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga