VABALOG

Netflix – kas tõesti uus võitja? (TÄIENDATUD)

TÄIENDATUD: Auhinnajaht on lõppenud ja edetabel näitab, et The Ensemble on võitnud (tulemusega, mis edastati 4 minutit enne võistluse lõppu!), kuid ringi liiugvad jutud, et BellKor’s Pragmatic Chaos’i esitatud tulemus on ikkagi parem. The Ensemble on enda kodulehel ennast siiski võitjaks kuulutanud. Kellele siis lõpuks miljoni dollarit läheb on alles selgumas (Netflix on endale võtnud paar nädalat kontrollimisaega), kuid tõenäoliselt keegi ei arvanud, et lõpp sedavõrd pingeliseks läheb. Mõned täheldused veel:

1. Netflixi auhinnajahist võib teha järelduse, et parim viis ootusi ületada on võimaldada vabalt konkureerimist kõigile soovijaile ja konkurentsi distsiplineerivat mõju ei ole mõtet alahinnata.

2. Auhind pole enne käes kui ta on kellelegi ametlikult üle antud ja ei tasu arvata, et suurem mahajäämus ei saa mõne päevaga likvideeritud, kui selleks on konkreetne ajend.

3. Isegi kui Netflixile läks kogu üritus maksma 2 miljonit dollarit on see ikkagi vähem kui oleks kulunud arendustöötajate värbamisele (kelle panus on kõige olulisem?), nende seadmetega varustamisele (kas “in-house” meeskond oleks kasutanud Amazoni cloud computing võimalusi?) ja palkadelt maksude maksmisele.

Siiani kõige põhjalikum kajastus TechCrunchists.

.  .  .  .  .

Tundub, et viimasel hetkel on Netflixi auhinna jahil mitmed meeskonnad enda jõud ühendanud ja saavutanud uue parima tulemuse. Siiani ainsa auhinna kandidaadi vaid mõne päeva tagune tulemus on ületatud 0,02 protsendiga. Uus meeskond kirjeldab tekkelugu järgmiselt:

And lo, as if powered by gravity, Grand Prize Team and Vandelay Industries! began to draw in more and more members. And Vandelay went on to join forces with Opera Solutions, and then Vandelay and Opera united with Grand Prize Team, and then … and then … well, things got so complex we decided just to call ourselves The Ensemble.

BellKor’s Pragmatic Chaos ei ole veel auhinnast loobunud ja suutsi vahe vähendada 0.01 protsendini. Kas tõesti läheb auhind hoopis teisele meeskonnale? Kas BellKor’s Pragmatic Chaos suudab enda tulemust veel parandada? Kõik küsimused saavad vastatud juba tundide mitte päevade pärast.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga