VABALOG

Fotoblogides huvitavaid pilte teistelt nädalavahetuseks

derrickforest

Nafta puurtornid eelmise sajandi alguses (Allikas: Inventing Green)

Nafta saadustest sõltuv maailmamajandus sai kunagi hoo sisse üpriski tagasihoidliku ja räpase algusega. Milline nägi välja esimene naftaväli ja kuidas suurtööstus alguse sai on siiski ka fotodele jäädvustatud, mida jagab  maailmaga Alexis Madrigal rohelise alternatiivenergia kadunud ajalugu uurivas blogis.

*  *  *

black-and-yellow-noctuid--008

Mitu tõuku koos meenutavad madu, mis on tõenäoliselt nende üks kaitsemehhanisme (Allikas: The Guardian)

Ligi 200 000 aastat ülejäänud saarest eraldatuna tähendab ainult ühte: kadunud maailm iidses vulkaanikraatris, mis pakub uusi ja kirevaid liike üllatades kohati enda erilisusega isegi neid uurima läinud teadlasi. 15 pildist koosnev fotoseeria nii asukohast, kui sealt leitud olenditest.

*  *  *

500x_3805417910_22029499de_b

Ghanalaste nägemus filmi Terminator reklaamplakatist (Allikas: io9)

Tõenäoliselt on enamus meist tänaseks harjunud kinodes olevaid filme reklaamivate kenade läikivate reklaamplakatitega, kuid oli aeg, kus isegi “Kosmoses” näidatavate filmide reklaammaterjal oli kohalike natuke kohmakas kätetöö, mida vahel isegi põhjust taga igatseda. Igal juhul saavad kunstnikud jätkuvalt tellimusi Ghana’s ja sealsetest isetehtud reklaamplakatitest on valiku kokku pannud io9. Kusjuures kommentaaridest õnnestus leida päris huvitav viide blogipostitusele, kus toodud ära 50 huvitavamat Poola kunstnike tehtud plakatit.

*  *  *

NYC_Public_Library_Research_Room_Jan_2006

New York Public Library, üks vähestest ilusatest raamatukogudest, kus ka ise käinud (Allikas: Curious Expeditions)

Mulle meeldivad raamatud ja mulle meeldivad raamatukogud ning sellepärast ei saa ma jätta viitamata Curious Expeditions nimelise blogi postitusele Librophiliac Love Letter: A Compendium of Beautiful Libraries, mis sisaldab kümneid ja kümneid pilte maailma kõige ilusamatest raamatukogudest. Kellel postituses toodud valikust väheks jäi, siis kommentaaridest võib leida täiendavaid viiteid.

*  *  *

snake_1480967c

Kahepealised maod on haruldased, kuid kaugeltki mitte nii haruldased, kui ühe jalaga maod! (Allikas: The Telegraph)


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga