VABALOG

Mõni küsimus, mõni nõuanne

Tahame seda või mitte, kuid nõuanded on vältimatu osa elust. Mõni kord võivad ka kõige labasemad küsimused väärida sisukamat vastust.

Kuidas õieti sushit süüa ja mida sushibaaris mitte teha, esitatud lihtsate jooniste ja selgitava tekstiga. Ainus punkt, mille vastu olen viimasel ajal eksinud, on wasabi sojakastmesse segamine, kuid seda eelkõige soovi tõttu saada ühtlaselt teravamat maitset ilma pideva wasabi tükikeste määrimise.

Miks osad kurgid on mõrud ja millest see tuleneb koos soovitusega kasvatajatele. Tundub, et suurim mõjuta on temperatuur ja kurgi sort, kuid asja uurinud õpetlased soovitavad panustada ka piisavale kastmisele ja viljakale pinnasele, et mõrkjat maitset vältida.

Miks keegi ei ole immuunne talvistele kõhuviirustele. Rootslased uurisid natuke sihikindlamalt ja leidsid, et viirus moondub pidevalt. Isegi looduslik immuunsus, mis kaitses varem viiendiku maailma elanikkonnast, on viiruse poolt vallutatud.

Mida kirjanikud peaksid meeles pidama ilukirjandust kirjutades. Guardian küsis mõnedelt tuntuimatelt kirjanikelt (muu hulgas Neil Gaiman, Jonathan Franzen, Margaret Atwood) kümmet reeglit, mis tuleks kirjutajal kirjutades meeles pidada.

Kõik on nõuanded, kuid vahel väärib ka nõuande enda olemus eraldi tähelepanu – Ben Casnocha (praegu “tviidib” Tshiilist) postitus 14 Thoughts on Advice Giving and Receiving on üllatavaltki sisukas mõtisklus nõu/soovituste andmisest ja saamisest.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga