VABALOG

RIA ja Smartlink ehk kus on uus ID kaardi tarkvara?

Mulle jääb praeguse seisuga täiesti segaseks, miks RIA on Smartlingiga lepingu lõpetanud. Vaatamata mitmetele artiklitele pole peale mõnepäevase tähtaja ületamise tõttu lepingu lõpetamise tagamaid avatud. Kui esialgset lepingut pikendati poolte kokkuleppe 8 kuud, siis ühe täiendava nädala andmine ei oleks kelleltki tükki küljest võtnud.

Smartlingi esindajate jutust jääb mulje, et soovitud lahendus on soovitud ulatuses valmis, kuid RIA on pidanud otstarbekamaks lepingu lõpetamist . Smartlingi kohtusse pöördumine tähendab kõigile osapooltele täiendavaid kulusid samas kui ID kaardi uus tarkvara ei jõua sugugi kiiremini kasutajateni. Nüüd on juba juttu uuest hankest, mille formaalne menetlemine võtab vähemalt kuu, mis tähendab täiendavaid viivitus. Kohtuga kaasnevad aga täiendavad kulud ja oluliselt suureneb määramatus, sest kaotajaks võib jääda nii RIA kui Smartlink.

Olen juba pikemat aega oodanud uue ID-kaardi tarkvara saabumist, mis töötab tõrgeteta rohkem kui paaris keskkonnas, kuid nüüd selgub, et tuleb kannatlikult edasi oodata. Kas tõesti oli keeruline kokku leppida, et Smartlink saab ühe täiendava nädala. Smartlingi inimesed oleks võinud aga midagigi 25. jaanuariks esitada, siis oleks vähemalt formaalsed nõudmised täidetud. Kui täiendavast nädalast oleks piisanud, siis oleks venitamine võimalik olnud, kuid kui ettevõtte arvas, et suudab parem lahenduse täiendava nädalaga pakkuda, siis neid selle eest karistada tundub väiklane.

Üks segane lugu, mis ilma kohtuvälise lahendita võib halvas mõtte huvitavaks kujuneda.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga