VABALOG

Pika jala teemaline kiri Kesklinna halduskogule

Tere,

Täna ilmus vähemalt Postimehe veebis artikkel “Kunstnikud võitlevad vabaõhugalerii eest Pikas jalas“, kust võis muuhulgas lugeda:

Tallinna ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste pakkus kunstnike liidule välja, et nad võiksid soovi korral pöörduda Kesklinna valitsuse poole ning lähtuvalt kaubandustegevuse seadusest taotleda endale kaubanduse korraldaja registreering. See tähendab, et liit saab õiguse Pikas jalas ise soovijatele müügipileteid väljastada ning otsustada, keda lubada seal kunstiga kauplema.

Kuna tegu on avaliku ruumiga ei saa nõustuda ettevõtlusameti juhataja tõenäoliselt ajakirjaniku poolt puudulikult kajastatud seisukohaga, et ainuüksi kaubanduse korraldaja registreeringu taotlemisega on võimalik kunstnike liidul hakata määrama, kes ja millise tasu eest võib Pikas jalas kunsti müüa.

Ühtlasi palun täpsustada, et juhul kui tegu ei ole ajakirjaniku puuduliku kajastusega ettevõtlusameti juhataja seisukohtadest, siis kas Pikas jalas kauplemise korraldamiseks korraldatakse avalik konkurss? Kui jah, siis kuidas sellest avalikust teavitatakse?

Käesolevat kirja palun käsitleda teabenõudena vastavalt Avaliku teabe seadusele.

Jüri Saar


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga