VABALOG

Kardi Kõusaar Ekspressis Nurkliku arvamusloost

Siim Nurkliku hiljuti Ekspressi veebis ilmunud arvamusloost on mõned inimesed enda arvamuse välja öelnud, kuid nüüd on oma repliigi lisanud ka Kadri Kõusaar. Meeldiva üllatusena tuli Kõusaare valmisolek võrrelda ja perspektiivi pakkuda, mida Nurkliku südameohkest lihtsalt ei leia:

Muuseas, globaalne majanduskriis hakkaski rulluma sellest, et turumajandusse sekkus valitsusprogrammide “korrastav” käsi – tuleb anda laenu neile, kes muidu laenu ei saaks… ja siin me nüüd siis oleme. Kõik toimus seaduse piirides! Võib ju ilkuda ahnete pankurite ja ebaeetiliste fondide üle – kuldsel keskteel laiuvad aga need sajad miljonid, keda “röövkapitalism” vaesusest päästnud on ja kes nüüd saavad duši all käia ja masinaga pesu pesta (mõtlemata, mida see kõik meie planeedile teeb).

Väikeriik on a priori luksus ja kogu selle hala juures, et eesti kultuur on eelkõige kommertskultuur ja eesti poliitika eeskätt ettevõttepoliitika, unustatakse, et kas saab olla väga teistmoodi. Näiteks, kui võtta protsentuaalne suhe rahvaarvu ja raamatutiraažide vahel, ei loeta Eestis väärtkirjandust sugugi vähem kui mujal. Üle kogu maailma on edetabelite tipus jalgpalluri elulugu ja naiivne self-help. Lihtsalt pisike protsent näiteks kahesajast miljonist on hoopis teine kui pooleteisest miljonist, ning sellevõrra lahedamalt saavad elada autorid…

Arvamused jäävad ikka arvamusteks, kuid vähemalt siit on võimalik diskussiooni arendada ja edasi minna. Kusjuures kuni tänase päevani olin arvamusel, et Kõusaart pole Vabalogis kunagi mõtet mainida, sest majandusteemadel kirjutamisest on ta hoidunud.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga