VABALOG

Riigikontroll ettevõtlustoetustest: kasu vähene või olematu

Viimati oli ettevõtlustoetuste problemaatilisusel põhjust peatuda eraldi postitusega aprilli lõpus seoses Äripäevas ilmunud artiklitega. Mai lõpus juhtis aga Postimees artiklitega Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus jagab firmadele toetusi nagu kombinaat ja EASi juht: meie juures käivad ka toetusekütid tähelepanu toetuste jagamise protsessile ja sellega seonduvatele küsitavustele.

Samas on ka siin blogis ilmunud postituste kommentaarides mõned terasemad lugejad tähelepanu juhtinud tõsiasjale, et konkreetseid numbreid või analüüsi pole ning kriitilisemate seisukohtade omajatele tasub meeles pidada ütlust “the plural of anecdote is not data” mis, tõsi küll, näib esialgselt olnud “the plural of anecdote is data”. Aga see pole praegu oluline.

Oluline on hoopis see, et Riigikontrolli audiitorid Urmet Lee, Piret Tõnurist ja Ermo Liedemann on  ühele poole saanud uurimusega Riigi ettevõtlustoetuste mõju Eesti majanduse konkurentsivõimele: Kas riik toetab oma ettevõtteid parimal viisil? (PDF), millest saab ülevaatliku arusaama pressi taustabriifinguga (PDF) tutvudes. Kindlasti on uurimusest põhjust pikemalt kirjutada, kuid lugemine ja seedimine võtab aega.

Esialgse vaatluse põhjal saab öelda, et ära on tehtud suur ja igati tänuväärne töö, kuid mulle tundub, et järeldused vajavad natuke argumenteeritumat tähelepanu, mis võtab aga natuke aega . Seniks viited meediakajastusele:

Mõned Vabalogi ettevõtlustoetuste teemalised postitused leiab siit, kuid lähiajal on plaanis olulisemad postitused eraldi nimekirja koondada.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus jagab firmadele toetusi nagu kombinaat
http://www.e24.ee/?id=268782
EASi juht: meie juures käivad ka toetusekütid
http://www.e24.ee/?id=268809

Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga