VABALOG

Huvitavaid artikleid nädalavahetuseks

The Mad Men Account – ilmselt pole neid eestlasi sugugi vähe, kes on teadlikud seriaalist Mad Men ja vaatavad seda huviga. Seriaal on leidnud hulgaliselt sõpru ka kriitikute seas, kes on leidnud rohkem põhjuseid seriaali kiita kui mina jõuan siia kirja panna. Taolise kriitilise ja populaarse menu taustal tundus seriaali ja selle vastuvõtu mõnevõrra kriitilisemalt suhtuv artikkel värskendavalt asjakohane.

*   *   *

The Mind of a Police Dog – mitme koera omanik ja üldse suur koerte sõber Radley Balko, kes on enda blogi vahendusel juba aastaid jälginud koerte kasutamist politseitöös ja politseinike suhtumist koertesse, avaldas hiljuti pikema artiklite koerte kasutamisest läbiotsimiste korraldamisel. Mitmele uurimusele toetudes jõuab Balko järelduseni, et politseikoerte kasutamisesse on põhjust märksa skeptilisemalt suhtuda olukordades, kus koertel on lihtsam reageerida sellele, kuidas tema omanik olukorda tajub.

*   *   *

Shocking mug shots reveal toll of drug abuse – üks nendest artiklitest, mida nõrganärvilistele soovitada ei saa, sest osad fotod on ikka üpris jahmatavad. USA’s proovitakse uut narkootikumide vastast kampaaniat, kus heroiini, kokaiini ja metamfetamiin proovimisele mõtlevatele noortele üritatakse läbi “enne ja pärast” fotode selgeks teha, et sõltuvuse mõjud sinu väljanägemisele on piisavalt jubedad, et neist ainetest kaugele eemale hoida. Kohati jahmatavalt masendav.

*   *   *

Not as Old as You Think – jooga järjest kasvavast populaarsusest võib märke leida pea kõikjalt ja ka Eesti ei ole siin mingiks erandiks. Pikemas essees kirjeldab Meera Nanda jooga ajalooliste juurte üle tärganud debatti ning tuletab meelde, et jooga sellisel kujul, nagu enamus meist teda täna tunneme, on kõigest 19. sajandi lõpu / 20. sajandi alguse nähtus, mis on tihedalt seotud hindude rahvuslike püüdlustega, kuid mõjutatud tugevalt nii USA, Rootsi, Taani kui Inglismaa kehakultuuri traditsioonist. Valgustav pilke ühe traditsiooni juurtele.

*   *   *

Suitably dressed – The Economist’is ilmus hiljuti pikem artikkel riietest, mis on muutunud lahutamatuks osaks pea iga mehe riidekapist: ülikonnast. Arvestades sellega, kui paljud mehed tegelikult ühel või teisel hetkel enda elus ülikondi kannavad teavad enamus neist selle ärimaailma mundri kujunemisest üllatavalt vähe. Just paraja pikkusega lugu, et ennast natuke permini informeerida ülikonnas ajaloost ja kujunemisest koos põgusa pilguga olevikku.

*   *   *

The Devil Wears Taupe – kui jutt juba ülikondadele läks, siis ehk pakub huvi ka Foregin Policy’s mõni aeg tagasi ilmunud fotoessee, mis valgustab erinevate diktaatorite kohati kohmaka ja kohati üllatavaltki edevalt moekat riietumisstiili. Lisaks Kim Jong-Il’ile ja Muammar Qaddafile peatutakse ka vendadele Castrotel ja Iraani presidendil.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga