VABALOG

Nobeli memoriaalpreemia majandusteaduses 2011: Sargent ja Sims

2011. aasta Nobeli memoriaalpreemia majandusteaduses laureaadid on Thomas Sargent ja Chritopher Sims. Sargent pälvis auhinna eelkõige poliitika süstemaatilise muutumise mõjude lahkamise ja mõtestamise eest (ootused, fiskaalpoliitika mõju, õppimine/kohanemine) ning Sims selle eest, kuidas ootamatud sündmused mõjutavad majandust ja kuidas need mõjud levivad majanduses (näiteks naftahinna järsk tõus). Mõlema mehe panus on suht tehniline, mille peamiselt ökonomeetrilised nüansid jäävad välja minu pädevusest.

Rohkem võib värskete laureaatide kohta lugeda Nobeli memoriaalpreemia lehelt, kuid nagu eelnevatel aastatel on ka sellel aastal Tyler Cowen ja Alex Tabarrok mõlema mehe kohta kirja pannud eraldi postitused, mis annavad hea ülevaate nende panusest ja heidavad pilgu olulisematele uurimustele:

Kui järgnevatel päevadel hakkab silma mõni huvitavam intervjuu või artikkel värskete laureaatidega, siis ilmuvad viited siia postitusse:

 


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga