VABALOG

Linnahallist – järjekordne tähtaeg, järjekordne katteta lubadus

Märtsi alguses võis lugeda, et linnahalli renoveerimise põhileping võib allkirjad saada aprilli lõpus:

Lepiti kokku, et linna ja investorite põhileping kirjutatakse alla aprilli lõpus, kui on lahendatud viimased omavahelised vaidlusküsimused ning kui ka operaatorid on ehitise üle vaadanud.

Savisaar ja Lauder leppisid kokku ka järgmise omavahelise kohtumise aprillis.

Millest aga midagi kuulda ei ole on leping vaatamata sellele, et aprill on juba läbi.

Tõsi, aprilli lõpus muutusid ka linnavalitsuse esindajad lepingu sõlmimise osas skeptilisemaks ja peatselt kukub ka läbirääkimiste lõpu tähtaeg:

«Läbirääkimiste kestuseks oli kokkuleppe põhitingimustes ette nähtud kuni kaksteist kuud, mida kokkuleppe põhitingimustes ettenähtud alusel pikendati poolte kokkuleppel kuue kuu võrra. Eelnimetatud tähtaja möödumisele vaatamata ei ole pooled mõistliku aja jooksul kokkuleppele jõudnud. Tallinna linn on jätkuvalt huvitatud linnahalli võimalikult kiirest rekonstrueerimisest, millest tulenevalt on otstarbekas määrata nimetatud läbirääkimiste lõpetamise tähtpäevaks 7. mai 2012,» selgitas abilinnapea Taavi Aas nii linnavalitsuse istungil kui hiljem reformierakondlasest linnavoliniku Ants Leemetsa arupärimisele vastates.

Olen linnahalli saagat huviga jälginud juba enam kui kaks aastat ja kahjuks oli tänane olukord paljuski juba siis ette aimatav.

Linnahalli säilitamine taolisel kujul ja ulatuses ei ole praktiline ning tegu ei ole kasumliku äriprojektiga vaid põhjatu rahaauguga, kuhu potentsiaalne investor oleks sunnitud enda ülejäänud äritegevusest teenitud kasumit uputama. Tõenäoliselt aastatega summad pigem paisuks kui kahaneks, mis on pikaajaliste lepingute puhul valdavale enamusele ettevõtjatest liiga suureks äririskiks. Sedavõrd suure ja halvasti ehitatud muinsuskaitseliste piirangutega hoone omandamine on äritegevuse kohalt paljuski perspektiivitu ja mõttetu – hoone säilitamise kulud ületavad igat moodi säilitamisest saadava kasu.

Äkki oleks aeg põhjendamatult kallitest soovunelmatest loobuda?


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga