VABALOG

Philip K. Dick ennustas

Järgnevad ennustused on tehtud 1981. aastal Philip K. Dicki poolt ning ilmusid esimest korda raamatus The Book of Predictions

1985

By or before this date there will be a titanic nuclear accident in either the USSR or in the United States, resulting in the shutting down of all nuclear power plants.

1989

The United States and the Soviet Union will agree to set up one vast metacomputer as a central source for information available to the entire world; this will be essential due to the huge ammount of information coming into existence.

1995

Computer use by ordinary citizens will transform the public from passive viewers of TV into mentally alert, highly trained, information-processing experts

Tõenäoliselt pole absurdsemad ennustused pooltki nii huvitavad kui need, mis on väikse kohendamise abil peaaegu tõesed. Huvitav on see, et Dick tajus ära mõned trendid, kuid tegelikusest on need tsentraliseeritumad ja paindumatumad. Reaalsus võimaldab suuremat variatsiooni, kui enda ajas kinni olev inimene suudab endale teadvustada.


Categorised as: ...


3 kommentaari

 1. Jaan ütleb:

  Hmmm… eks kõik sõltub sellest millise vaatenurga alt asjale läheneda ning kuidas tõlgendada. Kui horoskoopi lugeda, siis võib ka sealt leida nii mõndagi, mis tundub tõene.

  Paar kriitilist lauset Dick’i ennustustele: Sellist tuumakatastroofi ei ole olnud. Kuigi Tshernoobelis oli suur katastroof, ei olnud ta maailma mastaabis sugugi nii suur… pigem võimendas seda salastamine ja poliitilised pinged. Tuumajaamu ehitatakse aga pidevalt juurde, isegi meie põhjanaabrid ehitavad uut tuumaelektrijaama.

  USA ja Venemaa ei ole teinud mingit ühist superarvutit. Sellist asja ei ole olemas. Internetiga ei tasuks seda siinkohal võrrelda, sest see ei ole mingi superarvuti, vaid arvutivõrk, mis ei ole tsentraliseeritud ei “Nõukogude Liidus” ega USAs.

  Viimane ennustus tundub kõige usutavam, kuid siiani ei ole tõelist läbimurret tulnud. Minu vaatluste kohaselt on ikkagi rohkem passiivseid TV vaatajaid kui neid hästi-koolitatud informatsiooni töötlejatest eksperte. Võib-olla on see ennustus reaalsusele 10-15 aasta pärast lähemal, kui praegune MSNi generatsioon suureks kasvab.

 2. Jüri Saar ütleb:

  Mõned loevad horoskoope, teised jälle ennustusi 🙂

  Mulle lihtsalt meeldib see mõte, et PKD ennustused on nagu alternatiivne reaalsus, kus NSVL ei lagunenud ära või interneti asemel oli üks suur keskarvuti, millega ühendatud terminalid või viimane, mis sisuliselt tähendab blogimist! Sealt on võimalik enda reaalsus ära tunda.

  Mis tuumajaamadesse puutub, siis minu arvates võiks ühe nendest uuematest “pebble tech”tuumajaamadest ka Eestisse ehitada.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga