VABALOG

"Lost" jõuab varst mobiilile

Huvitav on jälgida, kuidas filmid ja seriaalid traditsioonilisest meediast aja jooksul üha kaugemale ja kaugemale ulatuvad – kuidas lugu jutustatakse edasi teistes meediumites.

Star Trek oli vist esimene, millele lisandusid romaanid ja animasari. Star Wars laienes igas suunas, kuid lugusid sai edasi jutustada peamiselt raamatutes ja koomiksites – hiljem ka videomängudes.

Viimase paari aasta jooksul on lisandunud podcastid, mida kasutatakse peamiselt seriaali/filmi kommenteerimiseks, kuid nende eelkäijana võib näha audiokommentaare DVD’le – lihtsalt kommentaari tegemine muutus odavamaks ja levitamine mugavamaks.

Viimasel ajal on ühed eesrindlikumad olnud “Lost”-i tegijad, kes on jõudnud podcastidest video iPodide ja iTunesini ning sealt mobiilile. Cnet News vahendab:

The Emmy-winning hit is spawning a second series for mobile phones in a deal soon to close with a major U.S. carrier, sources said.

About 20 episodes, each several minutes long, are being shot next month in Hawaii and should hit phones early next year.
. . .
The new series, “Lost Video Diaries,” will introduce two characters said to be stranded alongside the cast featured on the primetime version.

As fans know, not all of the dozens of survivors of the series’ fictional plane crash get screen time. While the story lines of the two characters will be new to “Lost” viewers, events depicted in the primetime version will inform the pair’s story.

Üks väike täheldus: tundub, et ulmelisema sisuga seriaalid on valmis katsetama erinevaid meediume, julgevad riskida ja proovida. Kas sellepärast, et sihtgrupp on tehnoloogiasõbralikum ja katsetamishimulisem?


Categorised as: ...


2 kommentaari

  1. paul ütleb:

    Mingid episoodid mobiilile -tehniliselt võimalik, kuid minul puudub motivatsioon neid pisitillukeselt ekraanilt kalli raha eest vaadata. Tõenäoliselt puudub taoline huvi ka paljudel teistel. See mobla telekas tundub nagu läbi lukuaugu TV vaatamine ja tasuline veel pealekauba!

  2. Jüri Saar ütleb:

    Mingit pikka juppi vaatamiseks ei pakuta, mõni minut ainult, mis tõenäoliselt üpris staatiline. Samas kui sa igapäev loksud rongiga või bussiga peaaegu tund tööle, siis miks mitte veeta sellest mõned minutid mingi meelelahutusega, mida sa näiteks kodus ei viitsiks vaadata?

    Mis hinda puutub, siis juttu on olnud 15st USD’st kuus terve teenuse eest ja “paremad” palad 99 senti tükk. Kui jupi pikkus on kümmekond minutit, siis miks mitte lasta ennast lõbustada 1 krooni eest minut? See on juba tavalise kõne hinna pärusmaa.

    Aga eks ekraanid muutuvad natuke suuremaks ja tõenäoliselt võib visuaalset külge võtta rohkem audio täienudsena. See tundub alles algus olevat nagunii.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga