VABALOG

Kas üks upsakalt ülbe postitus presidendikandidaatidest või hoopis pikema diskussiooni jätk?

Mõned päevad tagasi ilmus postitusele Presidendikandidaadid “palgaarmeest” huvitav kommentaar, mis juhtis tähelepanu minu postituse demagoogilisusele, pealiskaudsusele ja loogiliste argumentide puudumisele. Ja seda täiesti õigustatult, midagi kohatut selles viisakas kommentaaris ei olnud.

Aga.

Blogi on minu jaoks “work in progress”, kus ilmuvad mõtteavaldused on kas varasemate postituste edasi arendused või juba kirjutatu täiendamine mingi uue, minu jaoks huvitava teabega.

Kaitseväe temaatika on Vabalogis korduvalt käsitlust leidnud. Ma tegin enda bakalaureusetöö Economic Aspects of Estonian Defense Policy in Light of NATO Membership avalikult saadavaks juba 2004. aastal, enne selle blogi avalikustamist.

Vabalogis endas on ajateenistusest juttu olnud 2005. aastal viiel erineval korral:

– Veebruaris: Lühidalt kohustusliku ajateenistuse kentsakusest

– Märtsis: Eesti kaitsepoliitika ignoreerib liitusid

– Aprillis: Kas probleemiks on ikkagi tervis?

– Juunis: USA sõjaväe värbamisprobleemid kui turusignaal planeerijatele

– Augustis: Kuidas Faktum Kaitseministeeriumi jaoks avaliku arvamuse uuringut “masseerib”

2006. aasta märtsi lõpus kirjutasin aga sellest, miks Miks ajateenijate miinimumpalgaga tasustamine on vajalik. Just selle postituse kommentaarides leiduv diskusiooni on siiani üks detailsemaid Vabalogis ja sisaldab ka minu selgitust sellest, miks peaks Eesti orienteeruma elukutselisele kaitseväele. Need kommentaarid on pikemad kui 95% Vabalogi postitustest.

Ma üritan Vabalogi kirjutades potentsiaalsetele lugejatele mõelda, kuid samas ei soovi ma pidevalt ühtesid ja neid samu argumente korrata. See on nii minule kui pikemat aega Vabalogi lugenuile tüütu.

Blogi on minu jaoks paljuski diskussioon, kus mõned postitused eeldavad varem kirjutatu lugemist. Presidendikandidaadid “palgaarmeest” on üks selliseid postitusi.

Tänud Hansule, kes tuletas meede, et mitte kõik pole enesestmõistetav ja uuematele lugejatele võivad mõned postitused tunduda seepärast demagoogilised.

Õhku jääb rippuma küsimus: kas eeldada lugejatelt varasemate postituste lugemist või viidata selguse mõttes varasematele postitustele?


Categorised as: ...


One Comment

  1. Larko ütleb:

    Eks seda hea tava ette näeks, et Sa sinna viitad, mida postituse kontekstis oluliseks pead, olgu see Su oma varasem postitus või mõni teine allikas. Päris suur osa lugejatest satub ükskõik millist blogi lugema juhuslikult, näiteks otsingumootori kaudu ja pole kindlasti antud blogi varasemate postitustega kursis. Üldiselt arvan, et parem on viiteid liiga palju kui liiga vähe panna. Puutuva üle keegi kindlasti nuriseb, ent üleliigsele pole keegi kohustatud klikima.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga