VABALOG

RSS Maci’l – muud moodi lihtsalt enam ei saanud

Kunagi eelmise aasta Novembris kirjutasin sellest, miks ma RSS lugejat ei soovi kasutada, kuid pean tunnistama, et teist moodi enam lihtsalt ei jõua. Bloge, mida jälgin on nüüdseks liiga palju ja noh…RSS lugeja on ikkagi kuradi mugav asi.

Viimase paari nädala jooksul uurisin ja testisin natuke põhjalikumalt, mida siis Mac’i omanikele pakutakse. Peab tunnistama, et valik oli laiem ja keerulisem, kui arvata oskasin.

Kuna ma kasutan 95% ajast ainult ühte arvutit, siis ei olnud mul vajadust veebipõhiste lahenduste järgi nagu Bloglines, Rocket RSS Reader, FeedBucket või Google Reader.

Valikut tehes jätsin kõrvale ka programmid nagu Firefox, Thunderbird, OmniWeb või Safari ja keskendusin ainult RSS lugejatele.

Ars Technica’st leidsin hea ülevaate 6 erinevast programmist: PulpFiction, NewsMacPro, NewsFire, Shrook, NewsFan, NetNewsWire. Artiklis leiavad kajastust erinevate lahenduste plussid ja miinused ning kõik programmid saavad ka üldisema hinnangu osaliseks.

Kahjuks (?) on enamus programme siiski ühel või teisel viisil tasulised, kuid seda mitte päris ilma asjata ning proovida saab neist igat ühte. Erandiks on vaid Shrook, mis mõni aeg tagasi tehti tasuta saadavaks.

Täiendava meeldiva üllatuse pakkus ka üks RSS opensource lahendus Mac’ile: Vienna 2.0, mis on elegantselt lihtne ja samuti tasuta.

Minu jaoks jäid lõpuks sõelale 3 lugejat. NetNewsWire, NewsFire ja Vienna, kuid lõpuks otsustasin siiski NetNewsWire’i kasuks, sest NewsFire’i arendaja oli mitmete kasutajatega ülbelt ümber käinud ja Vienna vaatamata enda elegantsele lihtsusele, ei rahulda päris kõiki minu RSS vajadusi.


Categorised as: ...


2 kommentaari

  1. Anonymous ütleb:

    Mul samuti NetNewsWire. Kasutasin päris pikalt Lite’i aga otsing ja arhiveerimine osutusid mingi hetk vajalikuks. NewsFire Dave Watanabe tundub tõesti natuke jobu olevat – mistahes meilile saadetakse mingi jabur automatiseeritud vastus mis on kahju, sest lahedat tarkvara oskab ta küll luua (Acquisition, NewsFire etc…) NewsFire liides on küll kena aga paljude feedide (mul kokku 43) jälgimisel hakkab ta segama (peab kogu aeg pealkirjadel klikkima).
    NetNewsWire on muideks kuni 2.1 ametliku välja kuulutamiseni 19.95 USD mis IMHO ei ole mitte midagi tööriista eest mida iga päev kasutad (ehki mitte otseselt raha teenimiseks)

    -filipp

  2. Anonymous ütleb:

    Ja siin muideks veel üks softijupp millega just eile valmis sain mis laseb lugemata uudised NNW-st otse iPodi peale lasta:
    http://www.macupdate.com/info.php/id/21533

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga