VABALOG

Eestlased ja Mac’id

Kes veel ei tea, siis eestlastest Mac’i sõprade üks asjalikumaid ettevõtmisi on eMUG (Estonian Mac User Group), mis peale blogi ka foorumit ja wikit peab.

Blogist võib leida värskemaid Mac’i uudised nii Eestist kui mujalt maailmast. Wiki’st aga muuhulgas Eesti Widgeteid (ja kuidas neid teha!) koos muu kasuliku informatsiooniga ning foorumist vastuseid ka kõige piinlikumatele küsimustele.

eMUG’ist ka viide Apple’i värskele reklaamikampaaniale koos uute telereklaamidega.

iPod’i omanikele võib aga huvi pakkuda ReadItYourself 1.0.2 nimeline väike script, mis võimaldab NetNewsWire’is lugemata uudised iPodi tõmmata.

Selle väikse, kuid huvitava jubina autoriks on aeg- ajalt ka Vabalogis kommenteeriv Filipp 🙂


Categorised as: ...


One Comment

 1. Anonymous ütleb:

  Lahe! 🙂 Meie vanal lehel oli ju rubriik “Macid meedias”, see uudis sobiks ilusti sinna alla! 😉

  See on huvitav pealkiri. Nimelt sai hiljuti ilmselt Eesti suurimal (?) messil (mille nimi tuleb sõna “mootor” ja ühe tundut Saksa politseikoera nime ristamisel) Mace esitlemas käidud. Samas ruumis, samal ajal palju Mace ja väga palju eestlasi. Koos. Ja tulemus? Väsitav. Ja mitte heas mõttes, et kõik kogu aeg küsisid midagi vaid vastupidi – mitte kedagi eriti ei huvitanud. Ja ma olengi sellest ajast peale seda sama juttu jauranud – Mac on tegelikult ennekõike inimesele keda huvitab mida ühe arvutiga üldse teha saab (st. tarkvara), kes tahab midagi õppida või isegi luua aga (ja ma palun ette vabandust selle nõmeda väljendi pärast) “keskmine eestlane” kipub nägema arvutit kui mingit kasti mis “naabril juba on, järelikult peaks mul kah olema.” Ja tüüpiline kommentaar kippuski olema “Aga mul on juba arvuti ja ma ei tee sellega niikuinii mitte midagi.” Ja see kehtib ilmselt kusiganes riigis. Aga oli õnneks ka erandeid, ilmselt täpselt see hinnaline 5% kes tulid ja küsisid ja oma kogemusi jagasid.
  Disaini kiitsid muidugi paljud, mis oli tore. Kõige naljakamad reaktsioonid tulid muidugi külastajatelt kes vaatasid ca 10 sekki OS X’i töölauda, menüüsid ja aknaid, möhatasid “Kuradi Linux!” ja edasi marssisid…

  … just my 0.02 EUR.

  -filipp

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga