VABALOG

Suits vs. higi ja Rootsi Maksuamet Eestis

Rootsis on suitsetamine nii baarides kui klubides keelatud ja üldiselt on päris mõnus koju minna riietega, mis ei haise suitsu järgi. Ainus probleem on, et nõrgema ventilatsiooniga klubides hakkab nüüd ninna higihais. Ma mõtlesin, et äkki olen mina kuidagi ära hellitatud, kuid nagu selgub on Shotimaal jõutud probleemile lahendust otsima hakatud:

Clubs are pumping perfume onto the dancefloor after complaints from revellers about BO.

One month after the smoking ban, nightclub bosses are using scented smoke to deodorise sweaty smells formerly masked by cigarettes.

Nightspots in Glasgow, including the Garage and the Cathouse are wafting strawberry and cream air fresheners through their smoke machines.

Hmmm…tubakas või higi, higi või tubakas?
. . .
Rääkides rootslastest, siis Rootsi Maksuamet tellis hiljuti reklaami, kus soovitab rootslastel enda maksud õigeaegselt ära maksta. Mainimist väärivaks toob loo fakt, et reklaam filmiti Eestis ja seda peamiselt kõrgete maksude tõttu, mis oleks sama töö eest tulnud tasuda Rootsis:

When the Swedish tax authority wanted to produce a television advertisement to encourage taxpayers to pay up on time, they chose to make it in low-cost Estonia, partly in a bid to escape high Swedish taxes.

The ads, featuring popular comic Johan Wahlström, would have cost 50 to 100 percent more to make in high-tax Sweden than they did in Estonia, Björn Tennholt at the Swedish Tax Authority (Skatteverket), told Expressen.

Kui isegi Maksuamet tellib osad teenused madalamate maksudega riigist, siis tõenäoliselt on osad maksud vist liiga kõrged, või kuidas?
. . .


Categorised as: ...


One Comment

  1. paul ütleb:

    Jah, lõbus lugu! Eesti Maksuametile võiks jälle soovitada Rootsis filmimist -oleks ehk õpetlik!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga