VABALOG

Liibanonis tehtud piltidest…

Vabalogi tõenäoliselt kõigi aegade loetuim postitus tundub olevat Blogosfääri tõus, kus said mainitud mõned olulisemad sündmused, mille käiku ameeriklaste kirjutatud blogid ühel või teisel viisil mõjutasid.

Omal ajal oli plaan Blogosfääri tõusule ka järg kirjutada, kuid selleks pole olnud ei motivatsiooni ega erilist põhjust. Blogid ei ole enam midagi erakordset (vähemalt kirjutajaile endile) ja isegi ajakirjanikud on üksiküritajate subjektiivsemate kommentaaridega harjunud.

Jälgides aga EU Referendum’i poolset Qana’s toimunu kriitilist kajastamist ja reaktsioone sellele kajastusele nii AFP’lt kui Reuters’ilt ning lisaks ka Guardiani ja Washington Post’i ajakirjanike kommentaare, tekkis küsimus sellest, kas sellist ülemaailmset kajastust on mõne eurooplase poolt kirjutatud postitus leidnud?

Ma tean, et Larko aeg ajalt viitab Saksamaal laiemat kõlapinda leidnud juhtumitele, kuid siiani pole nad sellist kajastust, mis oleks näiteks Päevalehe vääriliseks osutunud, veel saanud.

Huvitav on ka vaadata, kuidas Richard North ja uudisteagentuurid teemat edasi kajastavad ja kas hakkavad selgemalt esile kerkima küsimused sellest, kas või kuidas reportereid ja fotograafe manipuleeriti.


Categorised as: ...


2 kommentaari

  1. Larko ütleb:

    Et Sa mind juba nimetasid, olgu täpsuse huvides mainitud, et kaasus Transparency International Deutschland vs. blogija Moni levis minu vahendusel üle ookeani ja sealt juba edasi neljale mandrile. Enda teada olin esimene, kes sellest muus kui saksa keeles kirjutas. Muide, enne eesti keeles ja alles tund hiljem inglise.

    Võib-olla oleks asi ilma selletagi saksa peavoolumeediateni jõudnud, sest saksa blogosfäär on ikkagi numbriliselt kriitiline mass, aga tahaks uskuda, et üleilmaline tähelepanu ehk pisut kaasa aitis.

  2. Jüri Saar ütleb:

    Tänud täpsustuse eest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga