VABALOG

Richard Florida ja Economist: uusi ja huvitavaid blogisid

1. Richard Florida on asunud blogima. Esialgu näib ta pigem viitavat huvitavamatele artiklitele ja uurimustele, kuid kui tema blogile tekib lugejaid, siis ega need arvamused ja pikemad postitusedki jää tulemata.

Ricahrd Florida on eelkõige tuntud enda “loova klassi” teesiga, millega Florida on üritanud selgitada miks kõige loovamad inimesed koonduvad just osadessse linnadessse ning millist rolli need inimesed mängivad linnade arengus.

Florida külastas selle aasta alguses ka Rootsit (ei mäleta kas Stockholmi või Malmöt). Kui üks meie õppejõude sellest kursusele teatas, siis lõid vähemalt poolel kursusel silmad särama (sealhulgas ka minul), kuid siis teatas õppejõud, et üritusest osalemine läheb maksma 2000 SEK’i. Võite isegi arvata, kui paljud meist üritusele jõudsid.

2. The Economist on samuti sisenenud blogimaailma ja seda lausa kahe blogiga korraga: Free Exchange ja Democracy in America. Neist esimene kajastab maailma asju laiemalt ja vähemalt esialgu peamiselt erinevaid uurimusi vahendades ja neist järeldusi tehes, teine aga kajastab USA järjekordsete valimiste eelset debatti nagu ka valimisi ja sellele järgnevat. Siiani päris huvitavad ja kohati isegi provokatiivsed postitused.


Categorised as: ...


3 kommentaari

 1. m. ütleb:

  Imestan et R. Florida Rootsis nii palju huvi tekitas – tema loova klassi ideedele on paljud majandusarengu valdkonnna inimesed vee peale tõmmanud uurides tegelikke, faktilisi arenguid nendes Florida poolt esile tõstetud asukohtades…

 2. Anonymous ütleb:

  Nii see tõesti on, et Florida ideed on saanud päris korraliku ja samas õigustatud kriitika osaliseks, kuid tema võime jutustada huvitavaid lugusid, mis köidavad ja samas annavad võimaluse teadlikult linnasid ja nende tulevikku planeerida on ahvatlevad paljudele, kes leiavad, et edukat ja elujõulist linna on võimalik kuidagi tsentraalselt planeerida.

  Rootsis on aga Florida intellekutaalse tiiva alla pugenud üks suuremaid linnasid: Malmö (Lundist vaid mõnekümne kilomeetri kaugusel), mida kohalik linnavalitsus üritab just Florida ideede järgi “loovaks linnaks” voolida.

  Minus tekitas Florida kuulamise võimalus elevust selletõttu, et tegu on ikkagi valdkonna superstariga, kes kujundab just otsustajate arvamusi ja maailmapilti. Kas tegu on ainult veenva kirjutaja või ka veenva esinejaga?

 3. Jüri Saar ütleb:

  Üks mõte Floridast veel. Mulle tundub, et ta on määratlenud ühe kõrgete sissetulekutega ja ambitsioonika segmendi elanikkonnast. Linnad on huvitatud nende inimeste hoidmisest elanikena ja firmad on huvitatud nende inimeste rahakotiraudade avanemisest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga