VABALOG

Rootslased tahavad kaotada põllumajandustoetused EL’is

Eelmisel nädalal kirjutasin sellest, et põllumajandustoetused tuleks Euroopas kaotada ja sellele nädalal on rõõm teatada, et rootslased on EL’i Komisjonile just sellise ettepaneku ka teinud:

The idea of completely abolishing farm subsidies, leaving a fully market-oriented farming sector, is controversial.

“We are the first country in the EU to propose this,” Erlandsson told journalists at the Swedish parliament on Tuesday.

Sweden wants export subsidies, intervention subsidies and production subsidies to be phased out completely, leaving only subsidies for environmental protection. The proposed system would closely resemble the system in place in Sweden before the country joined the European Union.

Eelnev tsitaat pärineb artiklist, kus Rootsi põllumajandusminister ütleb ka kohe välja kui väike tõenäosus on ettepaneku realiseerumisel, sest mitmed suuremad Euroopa Liidu liikmed nagu Prantsusmaa, Poola ja isegi Kreeka hakkavad tõenäoliselt taolisi initsiatiive torpedeerima.

Kui ajalooliselt vaadata, siis raamatust The Great Deception selgub, et üks peamisi põhjuseid miks Prantsusmaa üldse enda suveräänsust Euroopa Liidule oli valmis loovutama, olid ulatuslikud põllumajandustoetused, mida ainuüksi Prantsusmaa eelarvest finantseerida polnud enam reaalne samas kui “ühiskassa” lõi selleks kõik eeldused.

Kui võtta prantslastelt ära põllumajandustoetused, siis peaks oluliselt vähenema nende huvi ka Euroopa Liidu vastu, mis võib pikemas perspektiivi kosutada tervet institutsioonide rägastiku, mis praegu Euroopa Liidu nime taha on koondunud, kuid oleks naiivne arvata, et prantslased sellel ilma suurem kisa ja kärata lasevad juhtuda.


Categorised as: Määratlemata


One Comment

  1. paul ütleb:

    Arvan, et konnasööjad astuvad EL-ist välja, kui nad oma tahtmist ei saa!
    NATO-st nad juba korra lahkusid…

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga