VABALOG

Photsynth’i lahedast demost

Eile sattusin lugema Grant McCrackeni blogist postitust Memory of Crowds, mis käsitleb sellel kevadel aset leidnud TED’il ühe huvitava tehnoloogia demonstratsiooni:

Blaise Aguera y Arcas showed the Notre Dame cathedral in Paris. It was build up out of many hundreds of photos taken with every kind of camera, capturing every aspect of Notre Dame large and small. Photosynth had put them all together again and made them navigable.

For social networking purposes, the most interesting thing about Photosynth is that it allows photo tags to migrate. If someone has named the figures on the Notre Dame cathedral, this information is available in my photos, too. This means that my photos of Notre Dame just got smarter, and the memories they evoke just got richer. To the extent that these photos are my memory, my past is now more substantial in ways it wasn’t before. Everything ends up being co-locational not just in space but between people.

Soovitan vaadata selle väga laheda tehnoloogia 9-minutilist demot ja kui huvi on piisavalt äratatud, siis ka ise järgi proovida.

Kahjuks Mac’idel ei tööta, kuid PC’del saab selle huvitava lahenduse demoga iga üks ise mängida.


Categorised as: Määratlemata


One Comment

  1. Jaan Saar ütleb:

    Lahe värk, kuid natuke hämaraks jääb kogu selle tehnoloogia taust – eriti see fotode kollektiivse mälu osa… seda tehnoloogiat saaks ju potentsiaalselt kasutada ka inimeste puhul. Teed kellestki tänaval pildi, uploadid ja järsku kõik temast avaldatud pildid on sinu käes. See meeldiks kindlasti ametivõimudele… nii headele kui halbadele.

    Samuti saaks ju sihukest asja hakata kurjalt reklaami eesmärgil kasutama. Seisad oma reklaamiga Eiffeli torni juures ja teed muudkui pilte.

    Igatahes lahe värk ning ootan huviga, kuidas see tavakasutajani jõuab… ja macideni, kuigi viimase puhul läheb veel tõenäoliselt kõvasti aega, sest kogu kupatuse taga on Microsoft.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga