VABALOG

Videodump – potentsiaalselt huvitavat vaatamist

Aeg ajalt komistan igasuguste huvitavate videokollektsioonide otsa, mida võiks täitsa vaadata ja uurida, kuid mille jaoks pole kahjuks sugugi nii kerge aega leida. Et need näiliselt päris huvitavad viited kaduma ei läheks ja ma saaks lõpuks mõned aknad Newswire’is kinni panna, siis mõtlesin, et võiks neid kõigiga jagada, isegi kui nende vastu tõenäoliselt laiem huvi puudub.

Cornell’i Ülikool on enda eClips’ide näol hakkama saanud igati tänuväärse kogumiga, kus sajad ettevõtjaid on andnud intervjuusid kümnetel erinevatel teemadel. Lehekülje autorid ise on eesmärgiks seadnud loengute igavusest päästmise tänu huvitavatele kommentaaridele praktikutelt. Sobib nii koolidesse (inglise keelsete ainete juurde) kui ülikoolidesse (eriti ärikoolidesse) ja hõlmab intervjuusid tõesti igast valdkonnast, kus tegutsevad ettevõtlikud inimesed. Kuigi materjali hulk tundub esmapilgul hirmutav, siis tegelikult leiab sealt nimesid, mis isegi eestlastele on tuttavad – Yahoo, Oxfam, Wal-Mart, Novartis jne. Üldiselt sisu rohkem kui aega sellega tutvumiseks.

Center for Economic Studies on Saksamaal tegutsev organisatsioon, mis koos paari teise sarnase organisatsiooniga tegeleb nii majandusteaduse teoreetilise (uurimused) kui praktilise (poliitikad) poolega. Ühtlasi kutsutakse loenguid pidama prominentseid majandusteadlasi üle maailma ning nende loenguid võib iga üks ise vaadata. Teiste prominentsete nimede seas hakkasid silma James Buchanan, Gordon Tullock, Nicholas Stern, Alberto Alesina ja Andrei Schlifer.

Universidad Francisco Marroquin on samuti enda külalisesinejate loengud veebi üles pannud. Tegu on ühe Guatemaala ülikooliga, mille majandusteooria õppetool tundub olevat vägagi vabaturu sõbralik ning seda näitab ka nende kirev külalislektorite nimekiri, kelle hulgast võib leida Tyler Coweni, Don Boudreaux, Israel kirzneri, Vernon Smithi, James Buchanani ning üllataval kombel isegi Mart Laari loengu ja intervjuu.

Ühtlasi olgu siin ka avalikult kirjas, et .wmv formaat on jura ja selle kasutamisest (just enda videote kodeerimisel) peaks iga endast lugupidav inimene hoiduma.


Categorised as: Määratlemata


2 kommentaari

 1. asd ütleb:

  põhjendus ka, miks wmv jura on?

 2. Jüri Saar ütleb:

  1. wmv toetus teistel platvormidel on nõrk/puudulik.
  2. Kvaliteet ja striiming on suht nirud võrreldes näiteks.
  3. Ei ole avatud standard.
  4. Täitsa võimalik, et isiklik varasem kogemus ei ole enam adekvaatne, kuid MediaPlayer Mac’il oli ja on nagu kivi uppuja kaelas.

  IMHO.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga