VABALOG

Neli Ekspressi @rvamust

Olen viimaste kuude jooksul kirjutanud üht-teist ka Ekspressi veebi ja kuna ise tahaks ka kunagi neid lugusid üles leida, siis mõtlesin, et koondaks seni Vabalogis mainimata lood ühte postitusse ja lisaks mõned “behind the scenes” kommentaarid.

Uus Sakala või Viru poeg – investeerida või mitte? – eelmisel nädalal tuli Riigikohtu otsus ja just õigel ajal, et üks lugu kirjutada. Mõeldud, tehtud. Jäin kirjutatuga suht rahule ja saatsin ära, kuid suur oli minu üllatus kui Askur teatas, et mul on üht-teist vist märkamata jäänud. Selgus, et ajakirjanikud olid natuke liiga entusiastlikult õiguse arendajatele andnud ja mina sellest lähtuvalt ka kirjutasin. Tegelikus oli loomulikult natuke nüansirikkam, mis tähendas mõningast ümber kirjutamist ja toimetamist. Hea, et Askur puudustele tähelepanu juhtis ja samas tõestas vähemalt minu jaoks, et blogide kõrvale jäävad veel tükiks ajaks toimetatud veebiväljaanded.

Euroopa Liit – igavesti virelev, lõpmatult silmakirjalik – blogis kirjutades on see eelis, et väga laia lugejaskonnani sinu kirjutatu ei pruugi jõuda ja seeläbi jääb märkamata ka valdkonnast rohkem teadvatel inimestel. Euroopa Liit on aga üks selliseid teemasid, kus ei ole palju vaja selleks, et ka siin palju kurdetud pealiskaudsusega ise särada. Üks kommentaar oli sedavõrd konkreetne, et ei jäänud muud üle kui tunnistada enda vigu. Samas ei midagi katastroofilist, mida peaks häbenema.

Terror ja vägivald Riiklikus Eksamikeskuse – pean tunnistama, et pilkude püüdmise kohalt pole minu pealkirjastamise oskused just kõige paremad. Õnneks tuleb päris originaalseid lahendusi Ekspressi inimestelt ja nii ka selle loo puhul. Muide, originaaltekst oli umbes lehekülje jagu pikem kui lõpuks veebi jõudis, kuid lühendatud versioon on lugejasõbralikum. Mind üllatasid ka selle loo kommentaarid, mis olid praeguse korra suhtes üpris vaenulikud. Tegu on ka looga, mis räägib minu isiklikust kogemusest ja seda ei leia Vabalogist just eriti tihti.

Šokeerivalt lihtne lahendus sundüürnikele – majutusvautšerid – üks nendest lugudest, millega ma kõige rohkem rahul olen, sest majutusvautsheritest pole Eestis sundüürnike probleemi lahendamise kontekstis varem juttu olnud. Õnnestus ühendada USA’s läbi näritud, kuid poliitilise toetuseta jäänud ettepanek Eesti konteksti panna. Siiani ei mõista, miks keegi teine seda ideed pole rohkem välja käinud. Ühtlasi on see plaanis taolise struktuuriga lugusid rohkem kirjutada.

Millest on plaanis edaspidi kirjutada? Rohkem majandusest ja ettevõtlusest, kuid eelkõige lähtudes päevakajalistest teemadest. Euroopa Liit on vaatamata kõigele huvitav teema nagu ka kaitsepoliitika, mis kindlasti kirgi kütab.


Categorised as: Määratlemata


4 kommentaari

 1. Anonymous ütleb:

  Hei, noorsand!
  Eksamikeskuse jutu juures on ELi link. Ühesõnaga, selle apsu võiks likvideerida. Lihtsalt soovitus.

 2. Jüri Saar ütleb:

  Suured tänud. Parandasin õigeks.

 3. offf ütleb:

  See Sinu v6itlus Eksamikeskuse byrokraatidega oli v2gev!!! Minu lugupidamine.

  A.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga