VABALOG

Fotosid huvitavast, vaimustavast ja lihtsalt kummalisest

Kongressi raamatukogu on hakanud üles panema pilte enda arhiividest Flickr’isse. Huvitavalt asjalikud (päris kõiki 3000 pilti ei jõudnud läbi vaadata), kuid minu jaoks pakkuvad kõige rohkem huvi värvilised pildid minu jaoks muidu must-valgest ajastust, mille tõenäoliselt parimaks näiteks on siiani 2003. aasta näitus Venemaa arhitektuuripärlitest sellisena nagu nad olid 1910. aastal.

* * *

AOL on üles pannud 2007. aasta parimad loodusfotod. Lisaks loomadele ja lindudele võib leida huvitavaid maastike ja värvikombinatsioone. Kindlasti mitte kõigile, kuid keda väike silmailu või huvitav moment huvitab võib ka halvemini fotodega tutvumiseks vajalikud minutid sisustada.

* * *

Kas maailma 18 ilusaimat silda või lihtsalt ahastamapanevalt suurejoonelised mõõtmed? Miski nende sildade juures siiski köidab.

* * *

Me kõik teame, kuidas näeb välja tavaline kaisukaru, kuid selleks et näha neid pehmeid mänguasju natuke teise nurga alt on vaja kunstniku. Kunstniku, kes lõikab kaisukaru noaga lõhki, võtab sisu välja, pöörab “naha” neist pidi ja topib sisu tagasi. Tulemus on…veider.

* * *

Ja lõpetuseks…arvake ära, kus asub maailma suurim bassein – pikkus 1 km, pindala 8 ha?

Vastuse (koos täiendavate piltidega) leiate siit.

(via Margina Revolution via Spluch)


Categorised as: Määratlemata


2 kommentaari

  1. Paul ütleb:

    Huvitav foto hiigelbasseinist! Mul tekkis kohe küsimus, et huvitav, huvitav kuidas seda basseini puhtana hoitakse ja puhastatakse? See peaks terve varanduse maksma!

  2. Jüri Saar ütleb:

    Tehnoloogia areneb ja idee taga on tegelikult biokeemik, kelle meetodid küll pigem varjatud, kuid midagi on siiski teada. See Wired’i blogiartikkel peaks mõnedele küsimustele vastama:

    http://www.wired.com/culture/design/magazine/15-11/pl_home

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga