VABALOG

Mida iga inimene võiks politseiga suheldes teada

Hiljuti jõudsid läbi Boing Boing’i laiema avalikkuse ette kaks videot, mis on tegelikult üks loengu jagatud kaheks, kus jurist selgitab, miks isegi täiesti süütutel inimestel tasub politseiga suhtlemisel olla ülimalt ettevaatlik:

In one of the more engaging, convincing and easily understood presentations I’ve ever seen, Prof. James Duane of the Regent University School of Law explains why even angels devoid of the slightest moral blemish should never speak to police officers, tax collectors or other law-enforcement agents investigating crimes. Duane assumes no malice on the part of the police — just human failings and motivations.

Kuigi videost tuleb selgelt välja, et tegu on USA’ga, siis eksimine on universaalselt inimlik nagu ka soov lahendada kuritegusid asu sa USA’s või Eestis. Juuraprofessori ettekande teeb aga eriti veenvaks teine klipp, kus professori sõnavõtule reageerib endine politseinik sõnadega: tal on täiesti õigus. Järgneb politsei ülekuulamistaktika ja võtete selgitus.

Mõlema ettekande vaatamine võtab umbes 45 minutit, kuid see on 45 minutit, mis võib sind kunagi päästa mitme aastasest vanglakaristusest.

Huvitav, kasulik ja õpetlik – soovitan!


Categorised as: ...


One Comment

  1. Paul ütleb:

    See on juba vana tarkus, et politseinikest ja sõjaväelastest on igapäevaelus targem eemale hoida. Kuna politseinikud tegelevad igapäevaselt kurjategijatega, siis on paratamatu, et midagi jääb neile “külge”.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga