VABALOG

Tyler Cowen kaitseb Eesti majanduspoliitikat

Matthew Iglesias pilkab ümber nurga ameeriklasi, kes on Eestit esile tõstnud kui liberaalse majanduspoliitikaga näidisriiki. Ega muust juttu ei ole kui tulumaksumäärast, kuid Eestis eest ütleb õnneks sõna sekka Tyler Cowen, kes tundub natuke laiemalt mõtlevat. Küsimus ei ole niivõrd selles, mis toimub praegu kuivõrd järgmise viie aasta jooksul:

I would add a cautionary note.  Recall for instance that Chile and South Korea and New Zealand also had collapsing economies, for a while (the early 80s for Chile and late 80s for NZ) but they rebounded because they were built on relatively sound economic policies.  The point can be made that they, like the Estonians, indulged in too much speculative excess but most Estonian decisions have been good ones.

Mõlema postitused kommentaarid on samuti huvitavad, kuid erinevatel põhjustel.


Categorised as: ...


2 kommentaari

  1. mikk ütleb:

    Ma arvan, et see laiem point on selles, et Eesti maksusüsteemi “müüdi” stiilis – põhjus (maksusüsteem) ja tagajärg (kasv). Ja alles nüüd järsku avastatakse seoseid, et laenukasvu ja majanduskasvu korrelatsioon oli 0,97.

    Ma ise kipun mõtlema, et majanduskasv on mõnevõrra komplitseeritum kui lihtsalt maksude muutmine. Mis ei tähenda samas seda, et Eesti maksusüsteem hirmus halb on.

  2. Jüri Saar ütleb:

    Nõus, et ainult maksutõusule Eesti edu ei rajane – pigem on see supp, mida on sobivate majanduspoliitiliste otsustega tummisemaks muudetud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga