VABALOG

Kaks huvitavat tsitaati ehk töökohtadest ja arstiabist

As far as I can tell, any argument for more government spending to reduce unemployment in this recession can be turned into an argument for lower salaries for government workers.

Vähemalt nii kirjutab Arnold Kling. Mulle tundub, et sama võiks öelda ka Eestis – eriti vaadates suuremaid omavalitsusi (kas riigikogu väärib üldse eraldi mainimist?), millest osad polnud ametnike palkasid üldse valmis kärpima. Kui aga jutt läheb avaliku sektori rahadega töökohtade loomisele, siis tundub, et raha selleks võiks leida avaliku sektori palkadest. Ühtlasi tuli sotsiaalsete töökohtade loomisega seoses meelde Megan McArdle’i mõne aja tagune postitus, millest nii 2/3 käib ka Eesti kohta.

*   *   *

The Stockholm School of Economics in Riga is planning to start a Swedish-owned hospital in the Latvian capital in order to raise the standards of the country’s hospitals and to remove some of the burden from the Swedish healthcare system.

Uudist vahendab The Local. Rootslaste planeeritud haigla peaks tooma kaasaegseid tervishoiu administreerimise meetodeid lähemale lätlastele ja seeläbi arstiabi kvaliteeti ning tõhusust tõstma. Ühtlasi näevad idee eestvedajad rootslaste haiglat Lätis kui head võimalust pakkuda rootslaste tervishoiusüsteemile, mis on operatsioonide järjekordadega kimpus, natuke leevendust. Huvitav algatus (ja veel huvitavamalt serveeritud!) igal juhul, millest on ehk põhjust kunagi pikemalt kirjutada.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga