VABALOG

Nobeli memoriaalpreemia majandusteaduses 2010: Diamond, Mortensen ja Pissarides

2010. aasta Nobeli memoriaalpreemia majandusteaduses laureaadid on Peter A. Diamond, Dale T. Mortensen, Christopher A. Pissarides, kes pälvisid auhinna enda panuse eest tööturgude uurimisel olukorras, kus töötus on arvestatav, kuid olulisel osal inimestest ei õnnestu tööd  leida, sest nende oskused ja ettevõtjate poolt loodud töökohad ei taha kokku sobida. Aktuaalne igal juhul.

Rohkem võib värskete laureaatide kohta lugeda Nobeli memoriaalpreemia lehelt, kuid alati valvas Tyler Cowen on juba kõigi kolme mehe kohta kirja pannud eraldi postitused, mis annavad hea ülevaate meeste loomingust ja heidavad pilgu nende olulisematele uurimustele.

Ega mul omalt poolt midagi siia lisada pole. Kui leian mõna pikem või huvitavama artikli värsketest laureaatidest, siis lisan sellele postitusele:


Categorised as: ...


2 kommentaari

  1. Jüri Saar ütleb:

    Abiks – lisasin viite ka esialgsele postitusele, sest annab natuke teistsuguse tõlgenduse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga