VABALOG

Ühel heale päeval…

…kirjutan pikema, põhjaliku ja viidatud postituse sellest, kuidas mõned ametkonnad Eestis riigihankeid korraldavad, kuidas endised ametnikud erasektorisse kolides endale veel varasemalt ametipostilt tööd suunavad ning kuidas pakkujaid koheldatakse vastavalt sellele, kui head sidemed on endiste või praeguste ametnikega. Kindlasti ei jää sellest postitusest välja ka seadustele vilistamine ja nende meelevaldne tõlgendamine soovitud tulemuse saamiseks.

See oleks postitus inimlikust ebakompetentsusest, üleolevusest, “pehmest” korruptsioonist ja sellega kaasnevast ebaõiglusest, kuid kuni seda postitust pole kirjutatud pole midagi taolist mõistagi juhtunud. Väikeriigis nagu Eesti saab edukalt tegutseda eellkõige siis, kui õnnestub ebaõiglusest üle olla ja teeselda, et kõik on korras ja probleemi pole.

Aga kaua sa halva mängu juures ikka head nägu teed? Ehk annab aeg arutust ja hiljem selgub, et praegused probleemid on tingitud kõigest inimeste ükskõiksusest ja tegu ei ole süstemaatilise probleemiga, mis järjekindlalt õõnestab õigusriigi vundamenti. Loodetavasti saab ühe postituse…pigem ikkagi postituste seeriaga…riigihangetega seonduvaid nüansse ka tavaliselt riigihankeid kõrvalt jälgivatele inimestele valgustada. Seda kõike loomulikult eeldusel, et ajakirjanikud minust ette jõua.


Categorised as: ...


3 kommentaari

 1. Рагнар ütleb:

  Ma kardan, et tuleb yhe p6lvkonna jagu veel oodata ning ehk siis muutuvad ka vxxrtushinnangud. Praegu tundub, et vanad “tegijad” (90-ndadest) endiselt kipuvad oma kena k6htu kratsima ning m6tisklema mida v6iks txhendada aus konkurents. Tegelt aga nad kardavad seda kui tuld, sest nad ei saaks sellistes turutingimustes lihtsalt hakkama. Seepxrast ma v6taks rahulikult…kyll nad oma loomulikku surma surevad.

 2. Joosep Kunder ütleb:

  Kui sellise suurema kirjutise ind vahepeal vähemaks läheb, siis võib ka mõne lihtsa näitliku loo vahepeal ilmutada. Sinu tekst on hästi sõnastatud, heade viidetega ja loogiline, mis on kõige olulisem.:) Nii, et ootan huviga ühte või teist artiklit!
  Edu!;)

 3. Jüri Saar ütleb:

  Kumb on õigem – kas tagada enda töötajatel head suhted tellijaga ja seeläbi ka töö või rahuldada avalikult vajadust karjuvast ebaõiglusest võimalikult paljusid teavitada? Kui mängus on kümnete perekondada sissetulek, siis see on väga kaalukas argument ebaõiglust ja ülekohut edasi kannatada. Kuskilt läheb loomulikult piir, kuid selle piiri leidmine on keeruline.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga