VABALOG

1000 postitust vähem kui seitsme aastaga

Vabalogi statistikast selgub, et eelmise postitusega jõudis postituste arve Vabalogis maagilise tuhandeni. Lisaks postitustele on loomulikult kirjutatud ka hulgaliselt kommentaare, mille arv ületas vaid mõned päevad tagsi 2200 piiri.

Tänu ühele WordPressi plug-in’ile võin veel statistikast välja tuua, et kokku sisaldavad Vabalogi 1000 postitust täpselt 519 929 sõna, mida võimaldab ehk mingisse konteksti panna teadmine, et keskmise romaani pikkus jääb 80 000 ja 120 000 sõna vahele. Tõsi, arvestatav osa paljudest postitustest koosneb tsitaatidest ja väljavõtetest, kuid mulle tundub, et tsiteeritud materjali hulk ei tohiks moodustada rohkm kui veerandi kogu blogi tekstist.

Ühtlasi sai Vabalogi mootor ehk WordPress uuendatud versioonile 3.1.2 ja kuna varasem Vabalogi väljanägemist kujundanud “theme” ei olnud uuemas versioonis enam piisavalt toetatud, siis muutus ka natuke kujunduslik pool. Huvitav on ka vaadata, et natuke rohkem kui kolm aastat tagasi ilmus Vabalogis 550 postitus ja sai kolitud vabalog.blogspot.com aadressilt oma domeeni.

Vabalogi veebikülastajate arv kõigub kuust kuusse, kuid jääb enamasti 1200 kanti ning RSS’i vahendusel jälgib Vabalogi umbes 150 inimest ja see arv näib aeglaselt, kuid stabiilselt kasvavat.

Vabalogi kirjutamine on minu jaoks jätkuvalt huvitav. Kommentaaride kvaliteet on aastatega ainult kasvanud ja see ainult rõõmustab ja motiveerib sisukamaid postitusi kirjutama. Eraldi küsimus loomulikult kui hästi see õnnestub.

Tänan kõiki lugemast ja kommenteerimast.


Categorised as: ...


8 kommentaari

 1. Kristjan ütleb:

  Palju õnne suure numbri puhul. Blogi pidamine ja kõik sellega kaasnev on suur töö, tean seda omast käest. Soovin jõudu ja jaksu ka edasiseks.

  Ühtlasi on mul ka üks soovitus – nimelt soovitan ma teil ära muuta blogi font. Times New Roman ja teised ‘sabadega’ fondid sobivad suurepäraselt paberil lugemiseks, kuid ekraanil näevad kõige loetavamad välja fondid, mil sabad on kas lühikesed või puuduvad täielikult. Kõige levinum veebifont on vast Arial, kuid on ka ilusamaid. See on teema, mille kohta veebis on üpris palju kirjutatud, seega head guugeldamist. 😉

 2. Jüri Saar ütleb:

  Hea soovitus, muudatus tehtud.

 3. Joosep Kunder ütleb:

  Õnnitlused ka siitpoolt, jaksu edaspidiseks!:)

 4. Nikolai ütleb:

  väga meeldib teie blogi. jätkate samas vaimus

  ZTC*YNK*

 5. Kristjan ütleb:

  ZTCXYNKF – loodetavasti mõne hetke pärast on see postitus siit läinud.

  Aga RSSi jääb igaveseks. 😉
  Mainin seda siin sellepärast, et olen sattunud peale päris mitmele postitusele erinevates blogides, mis on kogemata avaldatud ja hiljem kustutatud. Ilmselgelt ei olnud siinne kadunud postitus ‘salajane’ ning oligi mõeldud avaldamiseks, kuid see väike fakt tasub endale igaks-juhuks meelde jätta.

 6. PaulV ütleb:

  Õnnitlused! Õnnitlused! (WordPress sundis mind pikemalt ennast väljendama, arvates et ainult üks kord “Õnnitlused” ei ole piisav. Olen nõus 🙂

 7. Paul ütleb:

  Märkimisväärne tärmin -1000 postitust! Ja need pole olnud postitused postituste enda pärast vaid postitused eesmärgiga midagi muuta, seletada või millegi vastu huvi tõsta.
  Sinu blogis on tunda tahet teha ümbritsevat maailma ja Sinu lugejaid paremaks. On tunda tahet anda oma panus maailma paremaks mõistmiseks.
  Jõudu Sulle!

 8. Jaan ütleb:

  Tõepoolest märkimisväärne saavutus ning ka minu poolt õnnitlused! Olen läbi aastate lisanud ja kustutanud erinevaid feede oma RSS lugerist, kuid sinu oma on ja jääb vankumatult oma kohale. Jõudu ja jaksu jätkamiseks!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga