VABALOG

Huvitavaid artikleid nädala lõpuks

The Clock in the Mountain – kuskil Nevada osariigi mäestikus ehitatakse koobast ja sinna hiiglasliku kella, mis hoiab aega järgmised 10 000 aastat. Ulmeliselt lahe idee on saamas teoks ning varsti on huvilistel võimalus hakata aegu broneerima kella külastamiseks.

*   *   *

David Mamet’s Right-Wing Conversionhiljuti viitasin pikemale artiklile David Mameti’st ja tema peatselt ilmuvast raamatust. Chritopher Hitchens on võtnud vaevaks raamatu läbi lugeda ja enda kriitilise mõtteid New York Times’i lugejatega jagada.

*   *   *

Fukushima: It’s much worse than you think – olles üks nendest, kes Fukushima tuumajaamas toimunu pärast eriti ei muretsenud, tundub nüüd, mitu kuud hiljem, oluline viidata artiklile, mis maalib praegusest olukorrast üpris sünge pildi.

*   *   *

The Pain Principle – järjekordse Tour de France’i auks viide artiklile sellest, kui koormav ja kurnav sport on professionaalne jalgrattasõit. Artikli autor annab endast parima, et lugejale mõistetavaks teha, miks tema hinnangul on jalgrattasport kõige nõudlikum sport maailmas.

*   *   *

Children on Medicaid Shown to Wait Longer for Care – New York Times’is ilmunud artikkel sellest, kuidas USA’s on riiklik tervisekindlustus enda piirangute ja tagasihoidlike kompensatsiooniga põhjustanud olukorra, kus arstid eelistavad erakindlustust riiklikule kindlustusele.

*   *   *

The Art of the Factory – Jeremy Hutchisoni nimeline kunstnik saatis erinevatele tehastele palve saata talle üks nende toode, mis on veaga, mis teeb tootest kasutamiskõlbmatu. Tulemused on huvitavad ja mulle tundub, et nii mõnelgi juhul ka “kunsti” nimetust väärivad.

*   *   *

Choices for Greece, All of Them Daunting – Tyler Cowen peatub Kreeka valikutel ja nende valikute potentsiaalsetele tagajärgedel. Midagi rõõmustavat või lootust andvat ei ole mõtet kirjutatust otsida. Jääb üle ainult oodata ja loota parimat.

*   *   *

So, Cricket? Maybe? – kaks USA spordisõpra vaatavad 9-tunnist kriketi mängu, mille raames lahkavad nii mängu olemust, nüansse kui mängijate sisemaailma…mitte, et nad kriketist varem midagi teadnud oleks. Pikk, kuid üllatavaltki meelelahutuslik artikkel.


Categorised as: ...


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga