VABALOG

Netipoodidest tavameedias ja õõvastavast Anttilast

Mulle tundub, et nüüd võib julgelt väita, et Vabalogist saab aeg ajalt ka uudiseid lugeda. Igal juhul võttis Päevaleht ettemaksuteema üles  ja ma ei pea ennast tundma imelikult sellele “probleemile” tähelepanu juhtides.

Samas on kentsakas see, et lahendustena nähakse pigem panga IT lahenduste täiustamist kui tüütu seaduseparagrahvi muutmist. Tundub selline suht “miks minna otse kui saab ringiga” lähenemine olevat. Samas ei lahendaks uued IT rakendused välismaiste veebipoodide konkurentsieelise küsimust ega näiteks erinevatest maksude tasumisest tekkivaid komplikatsioone, mis teevad veebipoe ühtlasi kallimaks ja väikeettevõtja jaoks oluliselt riskantsemaks ettevõtmiseks.

Aga see Anttilla juhi jutt artikli lõpust on küll üks paras enda huve teeniv ja konkurente materdav jutt, mida saab rääkida ainult 2700 töötaja, ligi 30 poe ja poole miljardi eurose käibega suurettevõte. Nad omavad varusid, neile on piisavalt suur käive ja klientuur, et omada puhvreid, mis võimalikud maksuprobleemid välistavad. Väikekaupmeestel aga taolist võimalust pole. Eriti hea oli aga üks lõik:

Tuula sõnul on Eestis väga palju poode, mis toovad küll kliendile kauba koju kätte, kuid ostavad selle alles siis, kui kliendi käest on raha kätte saadud. Selline tegevus on aga kauplemismoraali vastu.

Vau, sellist jura ikka annab välja mõelda. Kas kauplemismoraal on see, et teeme väikeste konkurentide elu võimalikult keeruliseks ja siis nimetame puudulikust seadusest kõrvale kaldujaid petisteks? Õõvastv on see Tuula ja temaga koos kogu Anttila.

Pole sealt kunagi midagi tellinud ja kohe päris kindlasti ei kavatse seda ka nüüd teha. Ühtlasi annan endast parima, et ka teised inimesed Anttilat väldiks.


Categorised as: ...


One Comment

  1. Paul V ütleb:

    Ma Tuulat ei tunne, ei oska öelda kas hea või halb inimene on. Tahtsin lihtsalt märkida, et kui omal kasud sees või enda huvid mängus, siis 90% (ma olen optimist) inimesi käitub sea moodi kui saab. See kehtib ka tublide ettevõtjate kohta.

    Poliitikute puhul on see protsent muidugi 99% või rohkem.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga