VABALOG

Finantskriisi postituste järelsõnaks (koos PDF’iga)

Kõik finantskriisi põhjustega seotud postitused on nüüd kenasti üleval ja esimesed kommentaaridki ilmunud, kust võib leida viiteid täiendavatele selgitustele, asjakohastele artiklitele ja isegi mõne pikema mõtiskleva kommentaari. Kellel vähegi huvi ja aega, siis kommentaarid väärivad tutvumist.

Igaks juhuks toon veel kord ära kõik finantskriisi kajastava seeria postitused neile, kellele pakub huvi ainult mõni kitsam teema või kellele meeldib lihtsalt rohkem veebist lugeda:

  1. Eeldused – finantskriisi põhjustest lühidalt ja sissejuhatavalt
  2. Kinnisvaramull – valitsussektori aastate pikkuse lobitöö vili
  3. Väärtpaberistamine – rämpslaenude informatsioonikao tagajärjed
  4. Reitingu-agentuurid – SEC’i saatuslikud mängud reitingu-agentuuridega
  5. Regulatsioonid – trotsides kollektiivset reguleerimismaaniat
Huvi on olnud ka ühe kõiki postitusi koondava pdf’i vastu, mis oleks printeri sõbralik ja mis sai nagunii sissejuhatuses välja lubatud. Finantskriis 2008 (PDF) on nüüd allalaetav, kuid midagi uut ta endas ei sisalda. Ühtlasi on nii ka minul endal märksa lihtsam tulevikus kõigile postitustele korraga viidata.

Categorised as: ...


One Comment

  1. […] tsüklilisus ei tuleks üllatusena meie ägedatele noorkirjanikele. Mõned  inimesed on finantskriisist pikemalt kirjutanud ja majandusteadlaste omavahelisi debatte kajastanud isegi eesti keeles. Ühtlasi võib hulga […]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga